Les info

Volwasseen 15-85 jaar

De lessen bij Yom-Chi Taekwondo zijn opbouwend en voor zowel de beginner als de ervaren taekwondoka goed te volgen.

We beginnen elke les met een goede warming-up om de spieren lekker warm en los te krijgen. Wanneer er in de les bepaalde schoptechnieken geoefend gaan worden, dan worden deze al in de warming-up meegenomen.

Tijdens het eerste deel van de les behandelen we nieuwe stof. Dits is per DAN en Küp graad verschillend.
Hier leer je bijvoorbeeld een nieuwe traptechniek of een aantal nieuwe stappen van een stijlvorm.
Ook zullen we regelmatig tijd besteden aan Ilbo Daeryon (één-stap-sparring) en Hosinsul (zelfverdediging).

Hierna volgt het tweede deel van de les, hierin herhalen we bekende stof en gaat het tempo een tandje omhoog. We maken combinaties van verschillende technieken op kussens, en elkaar! Er zal regelmatig getraind worden met bescherming om zo ook het sparring taekwondo onder de knie te krijgen.

Na dit deel van de les besteden we nog een kleine 10 minuten aan een bepaalde spiergroep welke erg belangrijk is voor de taekwondo. De buikspieren!

Na deze intensieve inspanning sluiten we de les af met een cooling-down om het lichaam weer tot rust te brengen en de spieren nog even rustig te rekken en strekken.

Naast de reguliere lessen zullen er door het hele jaar heen ook een aantal themalessen zijn. Hierin gaan we dieper in op een bepaald aspect van de taekwondo die tijdens de reguliere lessen niet of niet genoeg aan bod komen.

Jeugd 8-14 jaar

Door het beoefenen van Taekwondo krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en een beter gevoel van eigenwaarde. Tijdens de les leren ze samenwerken en rekening houden met elkaar. Ze leren op een verantwoorde manier met kracht en macht omgaan en voor zichzelf opkomen. Ze zitten hierdoor beter in hun vel en presteren daardoor vaak beter op school.

Kids 4-7 jaar

Taekwondo is is zelfs voor de allerkleinsten een goede lichamelijke scholing die veelzijdige motorische ontwikkelingen, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing stimuleert.

Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en een beter gevoel van eigenwaarde. Tijdens de les leren ze samenwerken en rekening houden met elkaar.
Ze leren op een verantwoorde manier met kracht en macht omgaan en voor zichzelf opkomen. Ze zitten hierdoor beter in hun vel en presteren daardoor vaak beter op school.

Locatie & Lestijden

Sportplaza Hillegom
Stationsweg 47a
2182 BA Hillegom

Volwassenen (15-85jr.)
Maandag: 20:15 – 21:45
Woensdag: 20:15 – 21:45

Jeugd (8-14jr.)
Vrijdag: 17:00 – 18:00

Kids (4-7jr.)
Vrijdag: 16:00 – 17:00

Lidmaatschap

Lidmaatschap Yom-Chi Taekwondo (alle leeftijden): € 25,- per maand

Lidmaatschap Taekwondo Bond Nederland
Contributie jeugd t/m 13 jaar: € 29,00 per jaar
Contributie senioren 18 jaar en ouder: € 39,70 per jaar

Inschrijfgeld nieuwe leden: € 7,50 euro eenmalig